Rozcestí

28. listopadu 2012

O mě - můj hubnoucí příběh

O mě - můj hubnoucí příběh

Vše začíná po dovolené, kolem 14 července o letních prázdninách 2012. Ručička na mé váze vystoupala až k 88kilům!

Byla jsem z toho absolutně znechucená, oblečení mi nesedělo a vše všem jsem vypadala rozkydaně. Žádný hezký šaty na léto, ale schovávání nehezkých nohou apodobně a tehdy jsem se rozhodla udělat razantní změny ve svém životním stylu k lepšímu, s tím, že dosáhnu svého vysněného cíle 57kilo.

Ale jak na to? Zašla jsem do blízké nemocnice na odběr krve a celkové vyšetření, které znamenalo nejvíc pro můj začátek. Výsledky byla většina v pořádku - neprojevila se štítná žláza ani nic podobného, ale měla jsem štěstí na pana primáře, který mi doporučil skvělou nutriční terapeutku! Skvělá je slabé slovo, ale to už předbíhám.

Den D trefil na poslední den v červenci, kdy jsem byla objednaná k nutriční terapeutce. Nutriční terapeutka byla opravdu skvělá. Nejdříve jsme se bavily o mém životním stylu, který byl přímo ke zvracení:

- snídaně? Co to je
- svačiny? První lepší věc co mi přišla po cestě do školy, či ve školním bufetě, ať se jednalo o koblihy, bagety či oplatky - že to znáte? Zase špatně
- Oběd? Z hladu sem po celém dni ve škole sežrala co jsem doma našla v lednici a k tomu nesměl chyběl nějaký sladký dezertík
A večeře? To nejhorší přece nakonec - Nevyvážená, nezdravá, nejlíp pořádně tučná a dojedla jsem se něčím sladkým - ano, přiznávám - miluju čokoládu, ale nazbyt nepřišly ani čipsy či jiné oplatky

Nutriční terapeutka mi pečlivě vysvětlila, co dělám špatně, co mi v jídelníčku chybí, co kdy mohu jíst a jaké porce jsou nejlepší a hlavně, že jíst zdravě není o tom, že musíte jíst to co Vám nechutná a je to jen o zelenině.

Další věc byl pitný režim - základ je pít a nejlépe vodu.

Poradila mi správný pohyb a stopla v tom špatném, který jsem vykonávala.

Nakonec mě ochotně změřila/zvážila, vypočitala tuk v těle apod.

Odcházela jsem s malým papírkem, na kterém bylo jak na tom jsem + má děsivá váha 88 kilo. To jsem se opravdu necítila nejlíp, ale dostala jsem sepsaný jídelníček a se spousty zajímavých rad, které sem postupně budu přidávat. + Jsem odcházela nabuzená energií a povzbuzená, že vše zvládnu.

 Čas s časem sešel, kila ubývala i když začátky byly těžké a je tady listopad o 4 měsíce později a ručička na mé váze klesla na 62kilo a zbývá mi už jen pár do vysněné váhy!! :)

Citím se mnohem lépe! Do starého oblečení se vejdu 2x :D Což je dobře i špatně, protože sem musela obměnit komplet šatník :D
Bohužel nemám fotky před, protože jsem opravdu nečekala takový pokrok. Reakce od lidí jsou různá a na posezení s nutriční terapeutkou chodím cca 1x za měsíc a vždy jdu s radostí.

- pro ty, koho by to zajímalo tak o nutriční bude i článek zvlášť, kde vše rozepíšu konkrétně

A to vše jsem dokázala s normálně dostupnýma potravinama, žádné BIO, žádné ODTUČNĚNÉ HNUSY a HLAVNĚ je vše cenově dostupné pro všechny kategorie. Váhu si plánuji minimálně udržet, i když se hrozím nacházejících Vánoc, ale věřím že to zvládnu a dosáhnu své vysněné váhy, ke které se už blížím. S novým životním stylem se cítím mnohem lépe ve všech směrech.

Tak jdete do toho semnou?! :) Budu ráda za nové čtenářky a přeju hodně štěstí, při boji s nadbytečnými kily a začátkem lepšího životního stylu.

A proč jsem založila tento blog?
    - abyc našla energii pro dosažení svých cílů
    - abych si alespoň trocu uspořádala život a své stravování
    - abych mohla sdílet mé recepty, jídelníčky, poznatky o potravinách
    - aby můj blog pomohl a třeba i nakopl někoho jiného, než mě samotnou




A jak jste na tom Vy?  Jaké jsou Vaše úspěchy - neúspěchy?

17 komentářů:

  1. Moc Ti fandím :)
    Já vážím pořád tak nějak stejně, ale od střední jsem zhubla, snažím se hodně cvičit a nevážit se, protože svaly jsou těžší :)
    No a jídelníček, svačiny moc nevedu, nestíhám (já vím, blbá výmluva) :D

    OdpovědětVymazat
  2. Páni, budu číst nadále, taky bych potřebovala shodit pár kil :/ :)

    OdpovědětVymazat
  3. Evi, můžu se zeptat, jak jsi do toho cvičila? :)Děkuju za inspiraci! Seš úžasná, žes těm kilům nakopala zadek! ;)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ahoj, chodila jsem pravidelně na Vacushape na doporučení nutriční. Můj největší problém byly nohy, boky, stehna tak sem se musela zaměřit na ně.
      Dále jsem to různě střídala a začínala opravdu pomalu, protože jsem nebyla zvyklá na žádné podobné aktivity, naprosto antisportovec a jelikož bylo léto tak jsem to střídala s kolem, brusle, plavání, ale také hodně chůze - je to nejlevnější a nejzdravější "sport" :D
      Momentálně končím s Vacushape a přemýšlím nad pilates nebo fitkem. :)

      Vymazat
    2. Vau našla som náhodne tvoj blok a prečítala som si tento článok a obdivujem ťa !!!Ja by som veľmi chcela schudnuť ako ty mam 80-81 kg a chcela by som sa dostať na vysnivaných 60 kg.A mohla by som ťa poprosiť o ten jadalníček od nutričnej poradkyňe?Bola by som veľmi rada:))Orliee@azet.sk

      Vymazat
  4. Moc tě obdivuju. S váhou taky bojuju, jsem na tom ještě o trochu hůř než ty, ale ta vůle... :(

    OdpovědětVymazat
  5. Ahoj, jsem na tom podobně - vážím sice 72kg, ale před rokem to bylo 55kg a já je chci zoufale zpět!!! Můžeš mi prosím napsat ten jídelníček nutriční poradkyně?
    Stala jsem se Tvojí novou čtenářkou - jsi opravdu inspirativní... :)
    Zvu Tě k sobě na blog. :)

    lesimplecharme.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
  6. Ahoj, objevila jsem tě přes VV a klobouk dolů :) jsi vážně dobrá, žes dokázala takhle život změnit o 180stupňů :) přidávám si tě do oblíbených blogů :) tvoje nová pravidelná čtenářka Terka :)

    OdpovědětVymazat
  7. Ahojky, si borka, obdivuju Tě a jsem ráda že jsem našla dalšího človíčka, kterej má tak krásné pokroky a kterej mě nakopává makat dál a dál, díky za všechny skvělý příspěvky, recepty apod. Ať se daří dál a dál Lenka :))

    OdpovědětVymazat
  8. Ahoj taky mám rpoblém s váhou, za poslední rok z váhy 59 na 76 a opravdu mě to moc mrzí a hlavně kvůli tomu mám problém s přítelem, necítím se vedle něj příjemně když je hubený, mohla by si mi také poslat jídelníček? Děkuji moc Miška Havelkova havelkova.mi@seznam.cz

    OdpovědětVymazat
  9. Ahoj, opravdu tě obdivuju :)Tvůj příběh fakt inspiruje:) Chtěla jsem se jen zeptat kolikrát týdně jsi chodila na vacushape? Taky jsem na něj chodila, a fakt to fungovalo, jenže je to dost drahé:/.A jestli bys byla tak hodná, mohla by jsi mi taky poslat tvůj jídelníček prosím (vopatova91@seznam.cz) moc děkuji :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super článek! Nikdy jsem nepatřila k přirozeně hubeným, vždycky jsem byla oplácaná a to mi vadilo. Před 2 lety jsem se dostala na své maximum 60 kil, kdy jsem ze své váhy měla deprese. Teď jsem se dostala na 53 kg (měřím 173 cca.) a mým cílem je 51, tak snad se mi to jednou splní :)

    OdpovědětVymazat
  11. Nadhera.. Moc te obduvuji.. :) Posledni dobou se mi zacina moje vaha vymykat, uz jsem zkousela vsechno mozne, vydrzela to, ale nejvetsi problem u me, je dodrzovani jidelnicku. Zhubla jsem, ale pak jsem prestala jist 5x denne a slo to z kopce. Mohla bych te take poprosit o ten jidelnicek, dekuji,(J.Polachova24@seznam.cz)

    OdpovědětVymazat
  12. Ahoj, zajímalo by mě jak ses k tomu dopracovala...asi né jenom jídelníčkem, ale kam jsi chodila cvičit např. a kolik tě to dohromady stálo....jinak fakt dobrý výkon, chtěla bych shodit aspoň 10 kg a dát pryč ty hrozné špeky...už mě napadá jenom kavitace :(

    OdpovědětVymazat
  13. Ahojky,náhodou jsem narazila na tvůj blog,je úžasný!Před rokem jsem zhubla ze 77kg na 63kg,ale do roka jsem to všechno nabrala zpět +něco navíc,takže teď mám šílených 79kg,při výšce 162cm.Tak prosím pošli mi svůj jídelníček na email(blabova72@seznam.cz)Byla bych ti moc vděčná...

    OdpovědětVymazat
  14. Ahoj, ja som sa po Vianociach dopracovala na svoje maximum 68,5kg pri 176cm, teraz mám 65 ale ďalej to už nejde :( chcem sa vrátit na povodnu váhu 60 kg, na tvoj blog som natrafila až teraz ale čítam ho z nadšením, pošleš mi prosím svoj jedálniček ? (zuzanakubova@email.cz) Ďakujem za super nápady :)

    OdpovědětVymazat
  15. Páni, to je úplně skvělý.
    už jsem se tolikrát snažila shodit. Vždycky jsem totiž prostě byla tlustá. Když jsem se snažila, tak to chvíli šlo a pak zase ne, člověk to rychle vzdá. Ale zkusím to znovu :).
    Minulý rok jsem dělala krabičkovou dietu a fakt to zabralo, jen jsem to rychle vzdala. Většina lidí ve škole měli většinou divné řeči, když jsem si vytáhla krabičku s jídlem. A to na sebevědomí při hubnutí moc nepřidá, takže jsem to skončila. A říkala si, že to zvládnu i jinak. Ale to se nestalo.
    Takže to zkusím znovu! :D

    OdpovědětVymazat