Rozcestí

1. října 2013

První návštěva fitness centra

Vím co chci? Jak vybrat to správné? Co je důležité?

Spousta z Vás stále hledá odvahu. Proč? Nikdy jste tam nebyli, chodí tam jen samí "borci" a vlastně by jste nevěděly vůbec co dělat?..


Hned na začátek by jste alespoň měly vědět co zhruba chcete. Existují různé fitka, posilovny a kdo ví jaké tréninky. Dnes je strašně široké spektrum pro každého.



Pro začátek si můžete vyhledat něco co by se Vám líbilo na internetu. Internet není vše. Můžou mít krásné stránky, krásné fotky, ale třeba otřesný přístup.
Já měla jasno - chtěla jsem modernější zařízení, příznivá cena a kruhový trenink a podle toho hledala.

K prvním věcem při rozhodování patří také to jestli chcete chodit do fitka pouze pro ženy nebo občas chcete mrknout i na hezkého chlapa.

Hledejte si fitness centrum, ve kterém Vám bude dobře. - bude Vám tam dobře od prvního příchodu.

Hned na začátku jsem byla ve velmi dobrém fitku v Ostravě. Skvělé stránky, skvělí trenéři, ale přístup? Cítila jsem se jako šedá myš a po první návštěvě jsem si tloukla do hlavy co mě to vůbec napadlo. Já.. někdo jako já a fitko? Já, která neviděla ty stroje ani z dálky? - Ano, i pro takové lidi je fitko. Každý se učí a proto je první moment důležitý a taky přístup trenéra.

Když tam jdete poprvé a víte, že se Vám tam nelíbí, že se necítíte dobře a není něco v pořádku tak si nemyslete, že se to změní.

Je důležitý Váš přístup, ale také trenérky. I když nemáte zaplacený individuální trenink tak se Vám musí věnovat. Personál by se měl o Vás zajímat a také Vám poradit.

Když jste tam poprvé a trenérka to ví tak by Vás měla seznámit se vším co se tam nachází. Jak pracovat se stroji, jak zhruba dýchat - vše se postupně naučíte, poznáte a obkoukáte od ostatních. :)

Blízké by Vám mělo být i prostředí - čisté sprchy, interiér, výbava - ať stroje, či obyčejné skříňky.

Cena - co vyhovuje Vám? Můžete do toho měsíčně vpálit 700,- či 1500,-? Ono i tohle je rozdíl. Zaměřte se i na různé plány a slevy, které Vaše fitko nabízí.
Také je důležité to jestli máte pernamentku na vstupy, či volnou a můžete tam trávit klidně každý den.

Nezapomeňte, že odteď tam budete trávit opravdu hodně, hodně času. Já doporučuji alespoň 3-4x týdně. Když půjdete 1-2 je to poměrně málo. Pokud chcete relaxovat tak ano.. i toto je super, ale na tvarování postavy to opravdu asi není.
A holky(chlapi) - žádné výmluvy a už vůbec né ty, že není čas! :)
Krásná postava stojí hodně dřiny a odříkání!

A teď už jen do toho. Správný fitness trenér Vám poradí, pomůže se stroji.

Na závěr přidávám fotky z mého fitness centra, které navštěvuji už pěknou chvíli.





2 komentáře: