Rozcestí

9. prosince 2012

Nesnažte se na váhu vyzrát, podvedete sami sebe - aneb jak se správně vážit

Jaké dnes bylo na mé váze překvapení a jak jsem byla potěšena! Moje váha ukazovala 59,6kg - pětka? Pětku jsem na své váže viděla už ani nepamatuju kdy. Někdy na základní škole? V hodně nízké třídě. :D

Dnešní článek bude o vážení jak už zaznělo v nadpisu. I u takové obyčejné věci by se mělo dodržet pár základních pravidel, o které se s Vámi podělím. 



Pokud jste se rozhodli zhubnout a zbavit se tak přebytečných kilogramů, musíte tomu dát dostatek času, ale také je základ se pravidelně vážit aby jste viděli, že Vaše změny ať v jídelníčku či pohybu k něčemu jsou. Někde se doporučuje každý den, někde jednou týdně a já osobně se vážím každý den - mám v tom ráda přehled. Váha občas kolísá ze dne na den, takže není důvod se bát, že jste přes noc přibrali a vyčítat si včerejší oběd či večeři. :)

Při vážení je důležité dodržovat vždy stejné(podobné) podmínky:
  • Važte se nejlépe ráno a nalačno
  • Po provedení ranní potřeby 
  • V čem je nejlepší se vážit?  Ideálně je, když se naučíte stoupat na váhu ráno bez ošacení. Pokud máte ve zvyku mít něco na sobě, snažte se dodržet pravidlo mít zhruba stejné množství oblečení (například spodní prádlo). (V džínech můžete mít např. o kilo více)
  • Stát rovně- špatné držení těla, předklon Vám může přidat až jedno kilo, takže stát vzpřímeně a rozložit váhu na celá chodidla! :)
A důležité je mít také váhu stále na stejném místě a nezapomínat se měřit! :)

A nezapomenout na správný postoj!:)


2 komentáře:

  1. děkuju ti za tipy. už je to druhá odezva na můj jídelníček, že jím špatně a pokusím se s tím něco udělat, protože je zbytečné makat a denně cvičit a přitom nehubnout proto, že nejím správně. s tím je třeba něco udělat, určitě!
    díky za rady. tvůj blog určitě omrknu :)
    a gratuluju k tolika shozeným kilům, jsi nejlepší!!!!!!

    OdpovědětVymazat
  2. zrovna v sobotu jsem zažila taky příjemné překvápko, 61,6 kg (ráno) ... 61kg byla moje váha před rokem a blížím se k ní, mám hroznou radost a a člověka to prostě motivuje dál :) mám pravdu? :) takže blahopřeju a jen tak dál

    OdpovědětVymazat