Rozcestí

30. listopadu 2012

Vykecávací článek - kdy vlastně poznám, že jsem u konce? Že moje postava je dokonalá?

Přesně před čtyřmi měsíci jsem začínala a skoro o 30 kilo těžší jsem se nesla na první schůzku s nutriční terapeutkou. Říct mi v té době, že moje váha bude začínat šestkou po 100 letech a bude se blížit k pětce, myslela bych si, že si ze mě dělá srandu.
Bože, vždy jsem byla takové to obézní dítě, které všichni chválí jak hezky papá, ale časem to přejde v slova - bože, měl by už se sebou konečně něco dělat! (Většina lidí si to jen tiše myslí, bohužel je to pravda:D)

Ty šťastnější z nás jsou se svou postavou spokojení, nic by neměnily a ani nemusí, ale kolik takových žen existuje? Čtěte dále!
Řekla bych, že minimum. Přitom kolikrát mají dokonalou postavu, jen to sami nevidí, ale kdy konečně budeme se svou postavou spokojené?

Kolikrát si ženy stěžují s dokonalou figurou nebo tou, která potřebuje trošku zpevnit na kdejaký neviditelný špíček, zatímco my bychom za jejich postavu dali kde co.

Budeme dokonalé, až uvidíme na své váze vysněné číslo?Opravdu nám to tolik změní svět? Na základě mých pocitů a zkušeností myslím, že si řeknete že za dalších 5kg to bude lepší a hubnete dál. Jste štíhlejší, ale pořád na sobě máme a vidíme chyby a kdy si uvědomíme, že už vlastně hubnout nechceme? Co bude dál? Nosím konečně velikost S/M .. (XS,S,M každý sní o jiné). A je to tu zase, opět magické číslo, které nás může udělat šťastné? Kdo nezná ten krásný pocit kdy si kupujete kalhoty menší než minule? Ale naopak také kdy jsme nuceny šáhnout po větším čísle? A co teprve až obléknete starší oblečení? Byla jsem přesvědčená, že až obléknu staré džíny tak budu spokojená, ale pořád to nebylo ještě ono.

Hlavní je nezapomenout přestat! Vše má svojí hranici, kterou si každý musí uvědomit, aby jste se nedostaly tam, kam nechcete - např. anorexie :)
Až dosáhnu svého cíle tak končím s hubnutím - pouze hubnutím. Uvědomuji si, jaká to byla pro tělo změna a velký zásah. Tělo začlo pracovat jak má, cítím se lépe. Především si plánuji váhu udržet a zpevnit. (I když se hrozím tohoto víkendu. Přítel slaví ve velkém narozeniny, takže zákusky, chlebíčky, alkohol a další zabiják jsou Vánoce - co si budeme povídat :D ).
Zdravou stravu a zdravý životní styl budu udržovat stále. :) Miluju skvělý začátek dne a to ranní snídani nebo ukončení dne lehkou večeří. 

Ve svém těle začínám už konečně cítit dobře a začínám se sama sobě líbit.! :) Vytvarovala se mi postava, cítím se teď mnohem lépe, i když cíl mám ještě o pár kilo níže. Dokážu to?
Nosím teď zhruba velikost S/M, vypadám mnohem lépe, moje nohy(problémová partie) nejsou otřesné jako rosol (v bocích otřesných 19cm dole!!:/), neklepou se a nemusím schovávat špeky - krásný pocit!

A KDY BUDETE SPOKOJENÉ VY?

4 komentáře:

  1. No, já si právě myslím, že holky mívají problém si říct DOST. Prostě si řeknou pár kilo, nakonec je to chytí a nedá se to zastavit.
    A miluju, když obléknu něco, co mi dříve nebylo a naopak mi staré džíny padají :)
    Hlavní se asi najít optimum, což není snadné.

    OdpovědětVymazat
  2. Zajímavý článek, nemůžu se podělit o vlastní zkušenost, protože jsem nikdy hubnout nepotřebovala, mám rychlé spalování... ale mám spolužačku, která si neustále stěžuje na jojo efekt, nikdy to nevydrží...:)

    http://3-mka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  3. Já si myslím, že nejsem vyložen nespokojená se svojí postavou, ale ideální to taky není. Zhubla jsem 5 kg od letních prázdnin, což jsou zhruba 4 měsíce no:) ale chci teď své tělo zpevňovat a taky ještě některé partie vylepšit:) ale rozhodně bych to nenechala zajít do extrému jako je anorexie :)
    skvělý článek mimochodem :)

    OdpovědětVymazat
  4. Souhlasím s tebou a s tím že není lehké tomu nepropadnout. Taky jsem hodně zhubla (asi 18 kg - z 68 na 48) až jsem tomu ale propadla... naštěstí pak přišly Vánoce a já začala přes všechnu snahu nabírat zpět a čím víc jsem se snažila, tím to bylo horší. Pak jsem se tím přestala trápit a váha se přestala hýbat... Stojím si ted na svých 60 kg (někdy i 58! :D ) a jsem spokojená! Nemusím pro to ani nic dělat :) A navíc mi můj přítel mi dokonce "zakazuje" hubnout :D (ve smyslu že se mu takhle nejvíc líbím :))) )

    http://radkavackova.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat