Rozcestí

23. listopadu 2012

Dieta, zdravá strava - nový životní styl

Dieta? Je jedním z nejčastějších témat, které ženy řeší v práci/škole, doma nebo třeba u kávy s kamarádkou. Každá žena držela dietu alespoň jednou v životě. Dieta je to opravdu špatné slovo.
Každý den si říkáte, že zítra začnete? Nebo že začnete po důležité oslavě, po víkendu nebo až v pondělí? Vymlouváte se, že to máte dědičné?

Ne, musíte si uvědomit co vlastně chcete. Chcete 5 kilo? 20 kilo? ČTĚTĚ DÁLE!











 Musíte si za tím jít. Není to jeden den začít a po pár kilech skoncovat a vrátit se k 6 knedlíkům a na večeři dva balíčky čipsů, které zajíte čokoládou. Je to běh na dlouhou trať. Dieta by neměla být dieta - měl by to být Váš nový životní styl u kterého se budete cítit lépe, bude Vás bavit a především si uvědomit, že Vám nikdo neřekne do očí jak přesně vypadáte. Neřekne to Vaše nejlepší kamarádka ani maminka, že konečně ze sebou máte co dělat. Tohle si nikdo neuvědomí hned, ale časem po zhubnutí pár kil se budete popadat za hlavu co jste ze sebe udělali.

Je důležité si uvědomit, jestli opravdu chcete něčeho docílit a jít do toho na 100%.
A proč zhubnout?
Vejdete se do oblečení - obléknete své staré šaty, bude Vám sedět halenka z letošní módy
Budete se cítit jistější, sami sebou a seběvědomější
Budete mít více energie, nebudete stále unavení
Můžete vyjít do společnosti s tím, že si všichni řeknou, co je to za krásnou ženskou
Budete schopni vyjít dvě patra schodů aniž by jsme nemohli popadnout dech a byli upocení
+ dalších x výhod


+ BMI Vám ukáže jak na tom vlastně jste.
Pro začátek je důležité vědět, jak na tom vlastně jste s Vaší tělesnou váhou.
BMI kalkulačka zde: http://www.plusprovas.cz/bmi-kalkulackaHned vidíte jestli máte nadváhu, obezitu, normální váhu či podváhu. BMI je však třeba brát pouze orientačně, protože nám neříká nic o aktivní a pasivní hmotě. Je důležité mít co nejvíce aktivní hmoty.
Doporučuji také si zajít pokud máte opravdu nadváhu ke svému obvodnímu lékaři či nutričnímu poradci na testy a celkové změření a převážení těla jestli jste v pořádku a nemáte např. nějaké onemocnění, které Vám vaši váhu způsobuje. Jen ve velmi malých případech tohle to nějak zkomplikuje.


Stojí Vám to za to? ANO!

Žádné komentáře:

Okomentovat