Rozcestí

24. října 2013

Máte psa? Dopřejte pohyb jemu i sobě

Existuje spousta způsobů jak se hýbat. Pokud si říkáte, že zrovna fitness centrum nebo skákání před počítačem u Jillian Michaels není pro Vás co vyzkoušet toto?
Zanecháme výmluvy, že nemáte s kým chodit cvičit/běhat? Že Vás pravidelný běh samotné nebaví?

Proč nevytáhnout Vašeho čtyřnohého miláčka?


Běh se psem prospívá jak vám tak vašemu psovi. Pomáhá si budovat skvělou fyzickou kondici.

Inspiruju Vás trochu sama sebou. O prázdninách jsem se rozhodla, že je čas si pořídit nového psa. Tudíž Vám představuji mého čtyřnohého miláčka - Ben.

Každý by mu odolal. Taky to tak vypadá. Málo, že lidi cpou sebe tak i psa - aby mu nebylo líto, že pupíky rostou jen nám. Od rodičů, po návštěvy i třeba sousedky.. Přiznám se, že občas i já. Když jdu okolo zverimexu vždy mu tam vyberu nějakou dobrůtku. Tak jsem místo dobrůtek koupila skvělý obojek s vodítkem a vytáhla doma tenisky - baví mě to a můj pes to miluje!

Né jen lidi tloustnou, ale i zvířata. No, zamyslete se sami nad tím kulatým psem co vychází každý večer z vedlejšího paneláku na obchůzku okolo baráku. Přemýšlíte kdo je na tom hůř jestli on nebo ten hodně starý pán vedle něj.


S běháním je možné začít prakticky kdykoliv. Běhat můžete s pestrou směskou všech možných plemen psů.


Pro začátek berte v úvahu nejen váš momentální zdravotní stav, ale i psa. Také věk, hmotnost. Nezapomeňte, že někdy méně znamená více a pozvolně přidávejte tempo. Nepřeceňujte se.
Dále by pes měl znát základní povely. Pokud vidí vodítko poprvé zkuste začít teprve s jeho „předsavením“.


Pes Vám pomáhá k lepším výsledkům a vyšším rychlostem.


Běh je skvělý po všech stránkách pokud člověk hubne. Stačí i rychlá chůze. Můžeme to pojmout jako aktivnější venčení vašeho čtyřnohého miláčka.
Výhodou je, že nezáleží jestli běháte v lese nebo městkém parku. Navíc můžete odhodit tu výmluvu, že na cvičení nemáte peníze. Tohle Vás nestojí ani korunu! :)


Na co je dobré nezapomenout?
Dbejte na bezpečí.
  • Košík, obojek,..
Když jsme u toho obojku doporučuji za sebe raději popruh na psa. Přijde mi celkově lepší , stabilnější a občas se mi stávalo, že se nám pes dusil, když nečekaně zatáhl.
  • Začíná být zima a brzo tma. Je důležité být viděn. Doporučuji reflexní pásky až po obojek aby jste byli dobře vidět.
Běhání vás i psa musí bavit. Pes pozná, že se do toho nutíte. Nemusíte běhat stereotypně, ale můžete běhat ve dvojici nebo se skupinkou kamarádů.


Pes Vám bude vděčný za společně strávené chvíle a vy uděláte něco pro sebe i pro něj. Nezapomeňte jak se během krásně tvaruje postava!



3 komentáře:

  1. Ty máš stejnou rasu psa jako já! :)) Kavalíra, že?
    Já s ním běhám, je to opravdu úžasné :)
    Katujka.blog.cz

    OdpovědětVymazat
  2. Ha, mám křížence labradora a zkoušela jsem s ní běhat jednou :D A už nikdy!! Nevím proč, ale když začnu utíkat, okamžitě po mně začne skákat... Takže já jsem běžela a ona po mně skákala :D

    OdpovědětVymazat