Rozcestí

1. března 2013

Sladký tip na víkend, "veselá kráva"

Jelikož jste mi včera psali, že také milujete sladké jako já tak mám pro Vás tip na mojí nejoblíbenější buchtu, která je navíc velmi jednoduchá.
Vím, že jsem říkala, že ode dneška hubnu, ale nedalo mi to ať máme něco dobrého o víkendu na stůl.

Buchta se jmenuje "veselá kráva" - kakaová s tvarohem - někteří ji určitě znají.
Já ji přímo miluju! :)


Recept je ozkoušený a né jednou, takže se nemusíte bát.

Tmavé těsto:
  • 1 hrnek mouka hladká
  • 1 hrnek mouka hrubá
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mléko
  • 3/4 hrnku olej
  • 1 prášek do pečiva
  • 2 lžíce kakao
  • 2 vejce 
  • 1 vanilkový cukr
 Světlé těsto:
  • 1 pudink vanilkový
  • 2 tvaroh
  • 1 hrnek cukr krupice
  • 1 hrnek mléko
  • 2 vejce
  • 1 vanilkový cukr
  1. Ze surovin umícháme tmavé a světlé těsto. Část tmavého těsta odlijeme do hrnku‚ zbytek nalijeme na tukem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech.
  2. Nahoru pak nalijeme světlé těsto. Z odlitého tmavého těsta potom děláme na povrchu lžící skvrny. Upečeme dozlatova. 
     
    Vložíme do trouby předehřáté na 180°C a pečeme cca 40 minut.
 

9 komentářů:

  1. vypadá dobře, zkusím jí jen trošku odlehčit :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já zkoušela dávat méně cukru a není pak vůbec dobrá tak pak dej vědět jestli se ti to povedlo. :)

      Vymazat
    2. Podobnou buchtu děláváme doma a miluju ji :-) Odlehčit moc nejde, to máš pravdu. Když jsem dala jednou méně cukru, tak to bylo nakyslý - od tvarohu.

      Vymazat
  2. Neznám a určitě to musí být výýborný! :))

    OdpovědětVymazat
  3. Vypadá to krásně :) Ten pudink uvaříš a pak přidáš do těsta, nebo tam dáš prostě jen ten prášek? děkuji moc:)

    OdpovědětVymazat
  4. Ne to není pudink - je to tvaroh. Uděláš jakby dvě těsta. Tvarohové a kakaové :)

    OdpovědětVymazat