Rozcestí

17. prosince 2012

Vánoční Vídeň

Jak jsem psala v minulém článku, včera jsem byla s přítelem na výletě ve Vídni.
Jela jsem poprvé a musím říct, že Vídeň je pravdu krásná. Celkový dojem, že Vánoce a Vídeň patří k sobě. Celý střed města je krásně vyzdobený, všude samá světýlka, krásná atmosféra a dekorace. Vánoční trhy na několika místech, výborný punč a spoustu krásné vůně z okolních stánku a různých dobrot.



Budík jsem měla nařířený na 2:00, protože nám jel už 3:50 bus. Díky bohu, že mi vstávání nedělá problém - hlavně kvůli dobré snídani, o kterou jsem se neošidila ani tak brzy ráno.
Od Ostravy je to do Vídně docela daleko tak jsme dorazili zhruba v 9:00 do Vídně. Cestu jsem si krátila čtením očekávané nové Elle, kterou jsem si zakoupila i především kvůli skvělému diáři na první zastávce, kterou nám byla benzínka.:D
A kam jinam vyrazit brzy ráno po příjezdu do Vídně? Kdy jsou všechny obchody zavřené, jelikož byla neděle? No přece na zahřátí na dobré kafe na probrání kam jinam než do Starbucksu.:D
Po zahřátí a dobití energie už jsme mohli vyrazit do města.

Pár fotek města - i když je kvalita poněkud mizerná. Olympus nemá rád šedivé počasí a asi ani zimu tak moc nespolupracoval. Navíc bylo hrozně hrozně moc lidí, takže něco vyfotit bylo doslova umění.



Vánočně vyzdobená ulice, která večer nádherně svítila

Městem jezdili krásné kočáry

Kärtner Strasse je hlavní nákupní třída, plná kaváren a drahých obchodů, které jsou rovněž Vánočně vyzdobeny.

Měli krásně, vánočně vyzdobené tramvaje, ale bohužel jsem ji nestihla vyfotit, ale přikládám fotku z google, protože to opravdu stojí za to se podívat.

Tyhle obrovské koule jsou zavěšené po celé ulici.

Vánoční trhy s mojí maličkostí :D

Protože jsem mlsná koza a mám ráda hoooodně šokolate, pořád jsem musela fotit různé dobroty :D
 Stánky byly plné všech možných dobrot, sladkostí, vánočních dekorací, a samozřejmě horkých nápojů.

Na každých trzích nalévají punč do jiného hrníčku, za který zaplatíte zálohu 2 Eura, a je jen na vás, jestli ho poté vrátíte a dostanete peníze zpět, nebo si ho necháte na památku :) Punč stojí všude od 3,5 do 4 Euro, a mají na výběr z velkého množství všech možných příchutí.

Vánoční ozdoby

Poslední naše zastávka byla na zámku Schönbrunn s krásným vánočním stromem. Bylo tam hrozně, hrozně moc lidí a problém byl i projít.

Počasí nám vyšlo krásné, ale po celém dni jsem byla fakt celá promrzlá. Určitě to stálo za to. Vídeň je krásná.

2 komentáře:

  1. Náhodou fotky jsou pěkné:) Musel to být super den!

    OdpovědětVymazat
  2. Jů to muselo být super, já se letos nekouknu asi ani na Staromák, nějak nestíhám :D

    OdpovědětVymazat