V dnešním receptu Vám představím netučnou variantu velmi oblíbeného pokrmu české kuchyně - Kdo nemiluje řízek v trojobalu? V klasickém obalení v mouce, vajíčku a strouhance z bílého pečiva? Mám pro Vás něco lepšího! Na sobotní oběd si uděláme kuřecí řízek v netučné a zdravější variantě.
Nenáročné časově tak na přípravu a i na ingredience.
Čas přípravy:
- 30 minut
- 2 kuřecí prsa
- 1 vejce
- cornflakes
- sůl, pepř, koření dle chuti - já použila chilli
- olej
- salát
- brambory, bram. kaše
- těstoviny
- cokoliv dle chuti
Připravíme si těstíčko - vymícháme 1 vejce
Cornflakes trochu podrtíme. Do igelitového sáčku si dáme přiměřené množství kukuřičných lupínků. Paličkou si je rozdrtíme na menší částečky.
Maso nejprve obalíme ve vajíčku, poté obalíme v cornflakes. Obalené řízky smažíme na pánvi nebo dáme péct do trouby po obou stranách, až cornflakesy "zrůžoví" a máme hotovo!
A povím Vám, byla to dobrota! :)
Tip pro jednoduchou přípravu bez komplikací
- Smažit na malém ohni
- Kuřecí prsa musí být nakrájeny na tenčí plátky, protože než by se později usmažila a spálily by se Vám ty cornflakes.
Tuhle dobrotu už dlouho plánuji, tak snad ji konečně brzy uvařím :)
OdpovědětVymazatJá jsem to dělala ještě jinak, přes noc jsem maso nechala naložené v jogurtové marinádě (jogurt, koření, česnek..), pak obalila v rozdrcených lupíncích a dala péct do trouby, ještě zdravější si myslím, žádný olej, žádné smažení :)
OdpovědětVymazatUrčitě, nebo péct. :) Také to tak dělávám, když mám více času - přes noc v marinádě a pak dám péct do trouby, ale zase jednou za čas to smažené nás nezabije. :)
Vymazatto zní dobře,nejspíš vyzkouším ;)
OdpovědětVymazatjá jej minule zkoušela ve vločkách a bylo to naprosto delikátní! :)
OdpovědětVymazat