Rozcestí

8. prosince 2012

Kuřecí řízek v cornflakes

Brzké sobotní ráno a já Vám rychle přináším tip na sobotní oběd. 

V dnešním receptu Vám představím netučnou variantu velmi oblíbeného pokrmu české kuchyně - Kdo nemiluje řízek v trojobalu? V klasickém obalení v mouce, vajíčku a strouhance z bílého pečiva? Mám pro Vás něco lepšího! Na sobotní oběd si uděláme kuřecí řízek v netučné a zdravější variantě.

Nenáročné časově tak na přípravu a i na ingredience. 

Čas přípravy: 
  • 30 minut
Ingredience pro 2 porce:
  •  2 kuřecí prsa
  • 1 vejce
  • cornflakes
  • sůl, pepř, koření dle chuti - já použila chilli
  • olej
Doporučené přílohy: 
  • salát
  • brambory, bram. kaše
  • těstoviny
  • cokoliv dle chuti
Kuřecí prsa omyjeme, nařežeme na tenké plátky a po obou stranách posypeme solí, pepřem či jiným kořením, dle Vaši chuti. Můžeme nechat odležet, ale lze s něma i rovnou pracovat.

Připravíme si těstíčko - vymícháme 1 vejce

Cornflakes trochu podrtíme. Do igelitového sáčku si dáme přiměřené množství kukuřičných lupínků. Paličkou si je rozdrtíme na menší částečky.

Maso nejprve obalíme ve vajíčku, poté obalíme v cornflakes. Obalené řízky smažíme na pánvi nebo dáme péct do trouby po obou stranách, až cornflakesy "zrůžoví" a máme hotovo!

A povím Vám, byla to dobrota! :)

Tip pro jednoduchou přípravu bez komplikací
- Smažit na malém ohni
- Kuřecí prsa musí být nakrájeny na tenčí plátky, protože než by se později usmažila a spálily by se Vám ty cornflakes.

5 komentářů:

  1. Tuhle dobrotu už dlouho plánuji, tak snad ji konečně brzy uvařím :)

    OdpovědětVymazat
  2. Já jsem to dělala ještě jinak, přes noc jsem maso nechala naložené v jogurtové marinádě (jogurt, koření, česnek..), pak obalila v rozdrcených lupíncích a dala péct do trouby, ještě zdravější si myslím, žádný olej, žádné smažení :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě, nebo péct. :) Také to tak dělávám, když mám více času - přes noc v marinádě a pak dám péct do trouby, ale zase jednou za čas to smažené nás nezabije. :)

      Vymazat
  3. to zní dobře,nejspíš vyzkouším ;)

    OdpovědětVymazat
  4. já jej minule zkoušela ve vločkách a bylo to naprosto delikátní! :)

    OdpovědětVymazat