Rozcestí

21. prosince 2012

Jsem na sebe přísná - mám vysoký cíl - splnila jsem si svůj cíl

Krásný páteční den! :) 
Jsem v cíli! :) Moje váha dnes ukazovala 57,6kg - krásný pocit, že jsem to dokázala.

Nemá cenu hledat ideální vzor - staňte se Vy svým vzorem! 
Krásná proměna co?:) Byla mojí inspirací při začátcích. :)
Začínala jsem jsem s tím, že musím být na sebe přísná, že to jinak nedokážu. Pán Bůh mě neobdařil skvělým spalováním ani přirozenou štíhlostí, ale jde to brát i pozitivně. Naučila jsem se správné životosprávě a poznala nové věci.

Dřela jsem a dny "odříkání" vedly k mému cíli. /Odříkání není doslova to správné slovo/
Každý chce být krásný, štíhlý a vysoký, ale kdo si to splní?

Ležet na gauči a stěžovat si, že Vám to nejde zhubnout z x důvodů je rozhodně pohodlnější což o to.

Nový životní styl mi přidal mnohem více radosti a lepší kondice. Zvýšilo se mi sebevědomí. Předtím, když jsem musela tahat své těžké kila mi dalo zabrat i obyčejný úklid či drobný pohyb, ale teď? Cítím se skvěle už od rána, kdy si dám skvělou snídani.

Už nežiji ve světě tlusté mladé ženy, nemám ráda tlusté lidi, kteří se dobrovolně ničí pojídáním především nevhodných pokrmů. (Myšleno pouze ty lidi, co si to dělají (tloušťku) především sami, možná mě ukamenujete, ale je to tak). Možná je to ode mě hnusné, ale prošla sem si tím a vím, jaké to je a za mě říkám rozhodně tomuhle ne.
Změnil se mi pohled na svět.

A ano, i já si už občas něco dopřeji, ale není to pravidlem. Nezakazuji si všechno, ale umím si jídlo už užít. Proč? Proč jídelníček schválně porušovat, když to můžete nahradit jiným? zdravějším? :) Já osobně miluji snídaňové kaše a každý den se už na snídani těším. Co tím chci říct? že jsem vyměnila nezdravé cukrovinky a nárazové přejídání za pravidelnost, se kterou jsem mnohem víc spokojenější  :)

Jsem šťastná, že jsem to dokázala sama, bez vůle ostatních. Moje maminka se ládovala doma buchtou a já to vyměnila za zdravější variantu. V prvních chvílích mi to dělalo dost problém, ale nakonec jsem si zdravý životní styl oblíbila mnohem více než to, co bylo předtím a i moje rodina se přizpůsobila a dokonce i oni si rádi dají zdravější variantu, i když to pro ně byl šok za začátku.

A hlavně - žádné výmluvy!! :)

Už nikdy nechci spadnout do toho, co bylo - být tlustá.

Když nad tím teď přemýšlím, vyšlo mi hezké datum ne? Na "konec" světa dosáhnu svého cíle :D
Stále nemám dle mě vyhráno. Vyhráno budu mít, když za 5 let budu mít stejnou váhu a udržím se v kondici. :) Musíme na sobě stále pracovat! :)

A mé další cíle? 
Přejít na udržovací jídelníček
Udržet si váhu do 60kg
Pořád na sobě pracovat a nepolevovat
Udržet si pestrý a vyvážený jídelníček a nic z něj nevyřazovat - ani sacharidy, bílkoviny, všechny druhy masa a podobně

 Holky, stojí to za to a držte se!! :)

10 komentářů:

  1. Ahoj :-) Moc gratuluju :-) Já se o něco takovýho taky pokoušim, ale bohužel jsem to poslední rok dost pokazila. Zhubla jsem z 75 kg (170 cm) na 58 kd. Teď už mám zase 68 a začínám bejt z toho zoufalá. Do oblečení, co jsem si koupila po zhubnutí se už nevejdu a to velký jsem dávno vyhodila. Snad v sobě taky znova najdu vůli jako ty :-)
    Bee

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, máš opravdu nádhernou postavu! Gratuluji ti! Já si už několik let říkám, že se sebou budu něco dělat, vidím, že to jde, když se chce. Takže ode dneška začínám! Děkuji ti. :)

    OdpovědětVymazat
  3. Achjoo, ty tvoje fotky! :D Jsi naprosto dokonalá a moc ti gratuluji, že sis splnila cíl a můžeš na sebe být pyšná ! :)

    OdpovědětVymazat
  4. Jé, ale tohle nejsem já. Tohle byla moje motivační fotka na začátku tak sem ji tu dala ať to není takový prázdný článek. :) Moje fotky zas někdy příště:D
    Nicméně já jsem se taky dostala do cíle jako slečna na obrázku. :) A děkuji k gratulacím. :)

    OdpovědětVymazat
  5. Moc Tě obdivuju, Eff :) Já se také snažila zhubnout, a teď se mi to povedlo. Je příjemné, když si toho všimne i okolí a chválí tě :)

    OdpovědětVymazat
  6. Tý brďo. Moc ti gratuluji. :)) Já se teď děsím vánoc.. ale držím si váhu (neboi držela jsem si) na 50, ale protože jsem malá, tak je to OK. Ale pořád mám co dělat...
    Moc ti gratuluji a držím palečky dobudoucna. Ale už to asi není potřeba, viď?? :)

    OdpovědětVymazat
  7. Klobouk dolů, jsi fakt dobrá! Přeju, ať se ti daří postavičku udržovat, je úžasná! :)

    http://worldofameliska.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  8. Ani nevieš, ako ťa za za to všetko čo si dokázala obdivujem!
    Si obrovskou inšpiráciou nie len pre mňa, ale aj pre ostatné dievčatá zvyknuté na pohodlný život.
    Páči sa mi ako krásne vieš písať a mnohokrát sa nachádzam sama v tvojich vetách. :)
    Gratulujem ti k vysnívanej váhe a prajem ti aby sa ti ju podarilo udržať. :)
    Ja som začala pred letom zdravšie žiť a schudla som zo 60kg na 54,5 pri výške 158cm.Teraz mám 56,6 kg ale idál mojej váhy je 48kg. Chcem sa znova donútiť makať na sebe a zaprieť sa.
    Dúfam, že sa mi to podarí. :)

    OdpovědětVymazat
  9. můžu se tě zeptat - má ta holčina blog, nebo tumblr, nebo tak něco?
    ta její proměna je úžasná :)

    OdpovědětVymazat
  10. Super, super! Já vážím momentálně 63kg při 164cm, a chtěla bych zhubnout tak na 59kg.. nejhorší jsou stehna a břicho, jinak jsem spokojená. Můj problém je v tom, že nejím maso ani ryby.. takže jídelníček je hrozný, samá svinstva:-( nevím tedy, jak ho změnit, nebo čím maso nahradit.. nějaké tipy? :-)

    OdpovědětVymazat