Rozcestí

14. prosince 2012

Jogurty z mého úhlu pohledu. Který je ten můj nej?

Uspěchané období
Nestíhám nic, celé dny trávím mimo domov. Flákám jídelníček, jím na cestách ve spěchu svoji krabičkovou stravu, kterou jsem si doma předem připravila abych se vyhla situacím, kdy mi kručí v břichu a jsem nucená koupit nějakou "rychlovku" v obchodě. Znáte to? Když máte hlad sežerete první co vidíte:D a koupíte si něco, co se Vám vůbec nehodí do jídelníčku. Uff, musím říct, že je to náročné. Dokonce mi i přestalo chutnat a do jídla se spíš nutím. Doufám, že se to brzy uklidní.
V příštím týdnu bych už měla mít volno a nečekají mě už konečně žádné náročné povinnosti a nebudu trávit celé dny pryč. Navíc mě čeká příjemný víkend, který začnu v autoškole, později nákupy a v neděli se chystám s přítelem na Vánoční Vídeň. :) Co chystáte na víkend vy?

Dnes Vám napíšu takový "rychločlánek" o mém oblíbeném jogurtu.
Mnoho lidí miluje jogurty zejména v hubnoucím období, kdy je mnozí zařazují do svých jídelníčků, ale najdou se i tací co je vyřadili. Čti dále
Bílý
Já osobně mám svého jednoho favorita Pilos(Lidl), který mě zaujal jak chutí tak složením, kvalitou, ale i cenou. Obecně doporučují při hubnutí pouze bílé jogurty, které je nejlepší smíchat v čerstvým ovocem, či musli.
Sladké jogurty obsahují hodně cukru/tuku, mají vysoké nutriční hodnoty apod., takže já jsem je zcela vyřadila ze svého jídelníčku a bylo mi to i doporučeno při redukci váhy nutriční poradkyní.

Na bílé jogurty jsem si dost zvykla a poslední dobou je mám dokonce raději než "sladké hnusy" co prodávají v obchodech. Miluji ho s pečeným musli, ovocem či kokosem. Dosladit ho můžete čímkoliv i doma. Moje maminka miluje bílý jogurt s domácí jahodovou marmeládou.
Obsahuje 2,5% tuku, což je skvělé, pokud redukujete svoji váhu. U redukce váhy je doporučováno jíst jogurty s 2-3% tuku, což bylo doporučeno i mě a můj favorit to splňuje.
Jako + je, že nemá klasickou řídkou konzistenci.  

A nezapomeňte - Nelze spoléhat na označení “bio”, “s vlákninou”, “active” ani “fitness”. Proto nezapomínat číst údaje na obalu. 

Klasiku jako je Hollandie nezmiňuji, jelikož obsahuje více tuků a není už tolik vhodná při redukci váhy. Jinak by patři k těm nejlepším. :)

+ Přidávám dnešní jídelníček
Konečně jídlo, které si užiju v klidu! :)
Snídaně - Jáhlová kaše s brusinkami - byla skvělá
Svačina - Pomelo
Oběd - Těstoviny s tuňákem a rajčaty
Svačina - Cottage sýr, 3ks křehký plátek
Večeře - doplním

Jednoduché jídla, nechtělo se mi nic vymýšlet. :)
Aktuální váha ráno 58,9 kg :)




2 komentáře:

  1. Jé, tenhle mám taky moc ráda! nebo Hollandii

    OdpovědětVymazat
  2. Zdravím autorku blogu. Jsem neskutečně ráda, že jsem na tento blog narazila, je mi obrovskou inspirací, zvlášť když jsem taky středoškolačka :).
    K těm jogurtům... Momentálně je vůbec nejím hlavně proto, že mě neskutečně zahleňují. Měla jsem období, kdy jsem je jedla, a pak jsem měla rýmu, že s ní skoro nic nehlo :-\. Pak jsem je přestala jíst, po nějaké době na mě zase přišla rýma a tentokrát to mělo mnohem lepší průběh.
    A tak mě napadá, k čemu přesně jogurty potřebujeme a vadí, když je nejíme?

    Přeju ať se Vídeň vydaří, já už tam byla na výletě se školou pár dní nazpátek, a kdyby z oblohy nepadala směsice deště a sněhu, tak bych si to i více užila :-\.

    OdpovědětVymazat